Rubriek Economie

Pop-up in Bar Central Kortrijk op 18 augustus

Pop-up in Bar Central Kortrijk op 18 augustus

Kortrijk Naar aanleiding van Kortrijk Koerse opent de splinternieuwe Bar Central in de Persijnstraat een pop-up. Ze doen dat met de buren Cindy Frey Tattoo Studio en Haartiest Thomas Hondequin.

Oedelemse brouwer Andy Dewilde creëert uniek wortelbier

Oedelemse brouwer Andy Dewilde creëert uniek wortelbier

Oedelem De Oedelemse brouwer Andy Dewilde, schepper van de bekroonde Préaris, experimenteert erop los en pakt uit met knaloranje wortelbier. "Ik zoek enkel nog een goede naam", lacht de 41-jarige bierpionier. "En deze winter ga ik aan de slag met spruiten."

Definitieve sluiting dreigt voor De Geit in Zwevegem

Definitieve sluiting dreigt voor De Geit in Zwevegem

Zwevegem update Nadat Zwevegem eerder het planologisch attest voor de orangerie en het terras van De Geit goedkeurde, ging de provincie West-Vlaanderen in beroep. Vlaams minister Joke Schauvlieghe moet nu beslissen over de zaak. Uitbater Bert Vanhalle ziet de toekomst somber in.

Kaffee Damast aan Museum Texture krijgt Q-label

Kaffee Damast aan Museum Texture krijgt Q-label

Kortrijk Westtoer startte onlangs opnieuw met een begeleidingstraject rond kwalitatieve dienstverlening voor toeristische ondernemers in de Leiestreek. Zeven ondernemingen ontvingen hierbij het zogenaamde Q-label. Een van hen is Kaffee Damast, vlakbij Museum Texture.

"'t Pleintje moet vooral een volkscafé worden"

"'t Pleintje moet vooral een volkscafé worden"

Kortrijk Met Café 't Pleintje heeft het Halenplein, het centrale buurtplein op wijk De Blauwe Poort, er een nieuwe zaak bij. Uitbaters zijn Frederik Accou en Caroline Blieck. "Het café is er voor Jan en alleman. Iedereen is welkom."

't Vierspit heropend: "Succesformule blijft zeker bestaan"

't Vierspit heropend: "Succesformule blijft zeker bestaan"

Kortrijk Met Luc Hesta en Martin Pycarelle aan het roer neemt Eethuis 't Vierspit aan de Rijselsestraat in Kortrijk een nieuwe start. Vaste kok is Frederik van Bistro Fré in de Budastraat. "Een kans die we niet konden laten passeren", klinkt het.

Horeca klaagt over zwaar vervoer door stadskern Damme

Horeca klaagt over zwaar vervoer door stadskern Damme

Damme Het stadsbestuur van Damme is voorlopig niet van plan om zwaar vervoer uit de stadskern te weren. Verschillende zaakvoerders van horecazaken in de Kerkstraat trekken nochtans aan de alarmbel door de stijgende overlast.

Bekend Brugs café The Vintage heropent dit weekend

Bekend Brugs café The Vintage heropent dit weekend

Brugge "In de meeste families nemen de kinderen de horecazaak van hun ouders over, maar in The Vintage is het net andersom", grapt Frank Demeyere. Vanaf zaterdag 1 april is hij het nieuwe gezicht van dit bekende Brugse café. "Ik heb de zaak een opfrisbeurt gegeven, er zijn nieuwe vrouwvriendelijke toiletten, maar voorts houd ik vast aan de stelregel 'never change a winning formula'."

Hotelprijzen daalden na aanslagen van 22 maart in Brussel en Brugge

Hotelprijzen daalden na aanslagen van 22 maart in Brussel en Brugge

Brugge Na de aanslagen van 22 maart daalde de bezettingsgraad van de hotels in de kunststeden Brussel, Antwerpen, Gent en Brugge. Enkel in Brussel en Brugge was er in 2016 ook sprake van een daling van de kamerprijzen. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts op een schriftelijke vraag van Stefaan Sintobin (Vlaams Belang).