Horeca Vlaanderen heeft opvolger voor uittredend voorzitter uit Oostende

Redactie KW

Filip Vanheusden is op de algemene vergadering van Horeca Vlaanderen verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt uittredend voorzitter André Descheemaecker op.

Vanheusden is handelsingenieur van opleiding en uitbater van ‘t Borrelhuis en gastronomisch restaurant KwiZien in Hasselt. Hij was al voorzitter van Horeca Limburg. De belangrijkste zorg van de nieuwe voorzitter is om de sector overlevingskansen te geven. “We zitten in woelig water. Zonder extra maatregelen kan de sector niet overleven. Politici moeten nu hun beloftes waarmaken,” aldus Vanheusden.

Horeca Vlaanderen dankt uittredend voorzitter André Descheemaecker voor zijn harde werk de voorbije jaren. Descheemaecker is uitbater van Hotel Pacific in Oostende en al jarenlang actief binnen Horeca Vlaanderen. Hij begon als lid van het bestuur van horeca Middenkust, afdeling van Horeca Vlaanderen, en heeft zich sindsdien actief ingewerkt in de federatie. Hij stond mee aan de wieg van de vzw Kusthotels en begeleidde de toetreding van Horeca Vlaanderen tot Hotel Stars Union.

(FJA)