Horeca sluit de deuren door werken op ‘t Zand in Brugge

Redactie KW

De werken op ‘t Zand in Brugge zorgen voor heel wat hinder voor de lokale horeca. Het gaat zo ver dat vijf horecazaken de deuren noodgedwongen tijdelijk gesloten houden door de aanhoudende overlast van de werken.

Vooral de beperkte bereikbaarheid en slecht verlichte en aangelegde wandelpaden zorgen voor ergernissen bij de zaakvoerders. Het ongenoegen bij de handelaars op ‘t Zand in het algemeen is groot, maar de uitbaters van vijf horecazaken ziet het niet meer zitten en sluiten dus tijdelijk hun zaak. Onder andere het restaurantgedeelte van het bekende hotel ‘t Putje, een naam als een klok in Brugge, is tijdelijk gesloten door de hinder van de werken. Volgens de zaakvoerder regende het klachten van gasten en was het niet langer houdbaar.

Ook café Leffe, Les Fous de Bruges en de Foyer houden de zaak gesloten tot minstens de krokusvakantie. Jammer genoeg voor hen is het einde van de werken nog niet meteen in zicht. Volgens veel van de uitbaters is ‘t Zand herschapen in een ‘rallyparcours’ en is het praktisch onmogelijk op een normale manier klanten te ontvangen. Al benadrukken enkele caféuitbaters die wél de deuren open houden dat de stad Brugge er alles aan doet om voldoende te communiceren over de werken.

(MM – Foto MM)