Horeca-familie Dendooven in de prijzen in Brugge

Redactie KW

In de foyer van de Stadsschouwburg overhandigde Karel Hessels, voorzitter van Horeca Brugge vzw, dinsdagochtend de Horeca Brugge Award 2016 aan de familie Dendooven, die in de Brugse regio ‘wereldbekend’ zijn omwille van hun restaurants Ter Doest in Lissewege en Vijfwege in Vlissegem.

De familie Dendooven was met maar liefst 26 leden aanwezig in de foyer van de Brugse Stadsschouwburg. Zes van hen werden door Karel Hessels, voorzitter van Horeca Brugge en Ommeland vzw, en Ward Devriese, voorzitter van de sector cafés van voornoemde vzw, op het podium geroepen. Toon Beuckels had immers een karikatuur van hen gemaakt. Het gaat om David, Peter, Sofie, Bart, Johan en Geert Dendooven.

De Horeca Brugge Award viel hen ten deel omwille van ‘het familiale karakter’ van hun bedrijfsvoeringen. “Ter Doest in Lissewege en Vijfwege in Vlissegem zijn beide bekend omwille van hun palingbereidingen en vleesgerechten. Ze staan synoniem voor dezelfde authentieke Vlaamse keuken, die bijzonder geliefd is bij hun klanten. Het beste bewijs: beide zaken lokken een pak volk en zijn bijzonder bekend in de (brede) regio”, klonk het.

(svv – foto FP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier