Historische tweemaster binnengevaren in Oostende

Redactie KW

Tijdens het weekend kreeg het Oostendse Mercatordok het bezoek van het historische tweemasterschip Saga. Het vaartuig was van Denemarken op weg naar zijn nieuwe thuishaven op Ibiza.

Tijdens het voorbije weekend kreeg de Oostendse haven het bezoek van de Finse historische tweemaster Saga. Het schip is vanuit het Deense Struer op weg naar Ibiza, waar het vaartuig door de nieuwe eigenaar en schipper, de Spanjaard Marcelino Palau, zal worden ingezet voor toeristische toervaarten op zee tijdens het zomerseizoen.

De Saga kan daarnaast het hele jaar door ook gecharterd worden voor allerhande feestelijke gebeurtenissen als recepties, bedrijfs- en familiefeesten. Het 25 meter lange zeilschip werd in 1936 in Finland gebouwd en decennia lang ingezet als vrachtschip voor onder andere het transport van hout. De voorbije 15 jaar werd de Saga door zijn Deense eigenaar ingezet voor toeristische trips.

De huidige bemanning bestaat uit zes koppen, vier mannen en twee vrouwen. In aanloophaven Oostende werd het schip verwelkomd door schepen Hilde Veulemans, Hubert en Ann Rubbens van Oostende voor Anker en kennissen van de schipper. Het schip zeilde zondagmiddag omstreeks de middag weer de haven uit.

(ML – Foto ML)