Historisch Veurne is een groot succes

Op de pui van het stadhuis van het (nu nog) Spaans uitziend centrum van Veurne hebben Aartshertogen Albrecht en Isabella het over hoe ze de Moeren ziektevrij kunnen krijgen door de drooglegging! (Foto JP)
Redactie KW

Historisch Veurne vindt vandaag, paaszaterdag, plaats in het centrum van Veurne.

Nadat de vorige edities evocaties van de Eerste Wereldoorlog waren wordt vandaag de nadruk gelegd op de Spaanse Periode eind 16de en begin 17de eeuw in het toen welvarende Veurne. Nog om 14, 15.30 uur, 17 en 18.30 uur kan je de theaterwandeling met enkele bekende acteurs zoals Andrea Croonenberghs, Stefaan Degandt, Joren Seldeslachts en Dirk Van Vaerenbergh in een viertal scènes bezig zien.

Zo zien we het optreden van Albrecht en Isabella om de Moeren ziektevrij te krijgen door de drooglegging van deze moerassen. Spaanse soldaten leiden de ingeschreven deelnemers naar de verschillende taferelen, waarbij het historisch stadhuis en het Spaans Paviljoen de rode draad in de verhalen is.

Het stadspark, waar de sfeer van de16de eeuw nagebootst wordt, is voor iedereen vrij toegankelijk. Het natje en het droogje dat je er kan bestellen is wel uit 2017!

(JP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier