“Het mag soms wat vriendelijker”

Hannes Hosten

CD&V-schepen Krista Claeys is al jaren bestuurslid van Unizo en zo ook goed thuis bij de Oostendse middenstand. “Ons winkelcentrum doet het goed”, vindt ze. “Maar er mogen wat meer trendy restaurants zijn. En de vriendelijkheid laat soms ook te wensen over.”

“In de centrumstraten is de leegstand heel beperkt”, vindt Krista Claeys. “Dat is toch onder meer te danken aan het werk van het Centrummanagement te danken. Ik zie ook meer en meer toffe en trendy zaken, maar we missen enkele trendy restaurants. De Alfons Pieterslaan blijft een pijnpunt, al daalt ook daar de leegstand. Ik hoop dat die trend zich doorzet.”

“Ik doe een oproep aan de handelaars om hun zaak onder de loep te nemen om zichzelf sterker te maken. Een combinatie van internet en een klassieke winkel opent nieuwe mogelijkheden. Ze moeten ook proberen om aantrekkelijk en vriendelijk te zijn, want daar ontbreekt het soms aan. Vriendelijkheid zou een sterkte moeten zijn van zelfstandige winkeliers tegenover ketens en supermarkten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier