“Het kriebelde om ons eigen ding te doen”

Geoffrey Goemaere en Orphée Verlinde van Juste. © JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Geoffrey Goemaere (33) en Orphée Verlinde (31) zijn de zaakvoerders van de nieuwe Bistro Juste aan de Korte Steenstraat 11. Ze studeerden allebei af aan Rhizo Hotelschool Kortrijk en hebben beiden een pak ervaring in de horeca.

Orphée werkte in Center Hotel Kortrijk en Parkhotel, chef-kok Geoffrey in Oud Walle, Messeyne en Bistro De Mart in Harelbeke. “Het kriebelde al een tijdje om ons eigen ding te doen. Het was onze gezamenlijke droom”, zegt het koppel.

Ze hebben de zaak volledig heringericht. Wat opvalt is het door Geoffrey eigenhandig gemaakte logo op de bar. “De naam Juste alludeert op het Kortrijkse ‘juste’ voor juist, klinkt internationaal en wijst op een eerlijke keuken“, aldus Orphée.

Op de kaart staan enkele klassiekers zoals karnemelkstampers en varkenswangetjes. “We gaan ook voor seizoensgebonden producten en een moderne toets“, aldus de chef-kok. ‘s Namiddags wordt de zaak een tearoom. De zaak is open van maandag tot zaterdag van 11.45 tot 21 uur. Op woensdag tot 16 uur. “Op feestdagen, koopzondagen en speciale gelegenheden zullen we ook op zondagnamiddag open zijn”, aldus Orphée. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier