Het Gulden Spoor opent nieuwe brouwerij

Pieter Koopman is maar wat trots op de nieuwe brouwerij. "Een voorbeeld voor vele andere brouwers." (Foto RSW)
Redactie KW

Tenzij alles op het laatste moment plots compleet tegenvalt, start streekbrouwerij Gulden Spoor vanaf 24 maart haar brouwactiviteiten in haar nieuwe onderkomen aan de Heulestraat 170.

Björn en zijn vrouw Kim Olievier starten in 2003 met hun brouwerijtje. Ondertussen is Het Gulden Spoor een begrip in de streek en vonden hun succesbieren als de Netebuk, Vlaskapelle, Frontalier, Manten en Kalle aftrek bij een steeds ruimer publiek. Daarom zochten Björn, Kim, Björns rechterhand Pieter Koopman (de zoon van de aanpalende taverne Het Rusteel) en vertegenwoordigster en marketingverantwoordelijke Isabelle Depuydt naar meer ruimte en brouwcapaciteit.

In de herfst van 2013 startten ze naast Het Rusteel met de bouw van een volledige nieuwbouw. De nieuwe brouwerij, met uitgebreide toon- en proefzaal, kan een capaciteit aan van 12.000 hectoliter op jaarbasis. “Ik ben echter al tevreden als ik 2.000 tot 3.000 liter kan brouwen. Wij mogen niet te groot willen groeien”, zegt Björn. Compagnon Pieter beaamt dit.

(AV)

Meer in de Krant Van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad van vrijdag 21 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier