Het bedrijf Bayer (Tielt Zuid) heet vanaf nu Covestro Tielt

Behalve de naamsverandering verandert er voor de werknemers in Tielt weinig. © Hein Cannie
Redactie KW

Bayer Sheet Tielt heet sinds 1 september officieel Covestro. Daarmee integreert het bedrijf uit de Wakkensesteenweg zich in een groep met wereldwijd meer dan 30 vestingen en 17.000 werknemers.

Bayer kondigde een klein jaar geleden zijn plannen aan om de kunststofdivisie MaterialScience (de divisie waartoe de Tieltse vestiging behoort) als zelfstandig bedrijf naar de beurs te brengen om zich daarna volledig te kunnen concentreren op zijn Life Science businesses.

Sinds 1 september is Bayer MaterialScience actief onder de naam Covestro. Het bedrijf is nu juridisch en economisch volledig onafhankelijk, maar blijft nog een 100 procent dochteronderneming van Bayer AG. Bayer wil Covestro uiterlijk eind 2015 naar de beurs brengen. In Tielt blijft Covestro zich focussen op de productie van hoogwaardige polycarbonaatplaten, polyesterplaten, opake platen en hoogwaardige blendmaterialen.

Veiligheid

Behalve de naamsverandering verandert er dus voor de 140 werknemers in Tielt weinig. Covestro (dat in Tielt nog wel eens Axxis wordt genoemd, red.) maakt van veiligheid al jaren een prioriteit.

Onlangs zette men dat nog eens extra in de verf met een hele themaweek rond gezondheid, gezond leven, bewegen en veiligheid. Het personeel leverde een extra inspanning voor en na elke shift en organiseerde een week met yoga, een blusoefening, het bezoek van een tuimelwagen, een spinning-sessie en het maken van gezonde pizza’s.

Veertien managers uit Shanghai en Duitsland hadden net deze week uitgekozen voor een bezoek en bleken nadien uitermate tevreden.

De teller van ‘dagen zonder arbeidsongeval’ staat momenteel op meer dan 500 en halfweg januari 2016 hoopt men in Tielt het huidige record te verbreken. De criteria zijn nochtans streng : elke externe verzorging, zelfs wanneer het personeelslid nadien kan verder werken, zet de teller op nul.

(RDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier