Herfstvakantie opsteker voor toerisme in Brugge

© © Jorge B. Garrido
Redactie KW

Tijdens de herfstvakantie hebben 210.000 mensen de historische binnenstad van Brugge bezocht. Burgemeester Renaat Landuyt ziet de stijging van 8 procent in vergelijking met de herfstvakantie 2015 als een keerpunt na een moeilijk toeristisch jaar.

De toeristische topweek blijkt uit cijfers van de “Bezoekers Barometer Brugge”. Hierbij wordt gebruikgemaakt van mobieletelefoondata om de bezoekersaantallen en de herkomst van die mensen per periode in kaart te brengen. Er waren tijdens de herfstvakantie 38.000 overnachtingen in Brugge. Daarnaast trok de stad 185.000 dagjestoeristen aan, goed voor een stijging van 10 procent. Met ongeveer 33.000 bezoekers was zaterdag 29 oktober de topdag.

Ook Plopsa positief

Door verschillende externe factoren, zoals de terreuraanslagen in Brussel, lieten vooral buitenlandse toeristen Brugge de laatste tijd vaker links liggen. “Het mooie resultaat van de herfstvakantie zal het jaar niet meer goedmaken, maar het is positief dat na de binnenlandse ook de buitenlandse bezoekers de weg naar Brugge terugvinden”, aldus burgemeester Landuyt. De stad hoopt dat de positieve trend zich in de winterperiode zal doorzetten.

Ook Plopsa blikt tevreden terug op de herfstvakantie. In totaal lokten de vier Belgische Plopsa-parken 135.000 bezoekers. Van hen trokken er 87.000 naar Plopsaland De Panne, waar heel wat Halloweenanimatie op het programma stond. In Plopsa Coo (provincie Luik) werd met Dinoween op hetzelfde thema ingespeeld. “Vijftienduizend bezoekers hebben met veel enthousiasme onze Park Rangers geholpen om de ontsnapte dino’s te vangen”, aldus parkmanager Jean-Luc Bertrand.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier