Hendrik Dierendonck brengt boek uit als ode aan slagersambacht

Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land, wil met The Butcher's Boek het slagersvak in de kijker plaatsen. © MF
Redactie KW

Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land, wil met The Butcher’s Boek het slagersvak in de kijker plaatsen.

“Toen ik vier jaar was wist ik al dat ik beenhouwer zou worden. Vader en moeder leerden mij alles over vlees. Met die waarden in het achterhoofd begon ik aan het boek, een ode aan alle kwekers die met respect voor dier en natuur werken”, klinkt het bij Hendrik Dierendonck.

Aan de slag met karkassen

De bekendste slager van het land levert aan tal van sterrenzaken en gerenommeerde restaurants. “Toch ben ik altijd de gewone burger blijven bedienen. Ik krijg elke dag nog heel veel passie als ik in mijn atelier aan de slag kan met karkassen van runderen. Een vierde van mijn klantenbestand bestaat uit horecazaken, voor de rest oefen ik mijn ambacht met veel plezier uit voor liefhebbers van een degelijk stukje kwalitatief vlees”, aldus Hendrik Dierendonck.

(MF)

Familieportret en uitgebreid interview met Hendrik Dierendonck deze week in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier