Helikopterbedrijf NHV uit Oostende fusioneert met Noorse sectorgenoot

Redactie KW

Het Oostendse helikopterbedrijf NHV heeft een fusieovereenkomst getekend met de Noorse sectorgenoot Blueway.

NHV neemt de aandelen van Blueway over die momenteel in handen zijn van de kapitaalgroep Reiten & Co en van Helicopter Transportation Group. De fusie moet wel nog goedgekeurd worden door de regulatoren.

Als de fusie groen licht krijgt, zal de groep naar eigen zeggen meteen een van de grootste marktspelers zijn in Europa met ongeveer 650 werknemers en een omzet van 205 miljoen euro. Momenteel werken beide partners al vaak samen. Zo delen ze logistieke ruimtes in onder meer het Nederlandse Den Helder.

De nieuwe groep wil de klantenbasis laten groeien rond de Noordzee, maar ook in Frankrijk en Afrika, waar ze al aanwezig zijn in Ivoorkust, Ghana en Nigeria. “Dit is meer dan een verdubbeling van onze activiteiten. We versterken ons vooral in Scandinavië met een duidelijke aanwezigheid in Noorwegen en Denemarken, en nemen uiteraard ook de activiteiten over in Groot-Brittannië en Nigeria”, aldus CEO Eric Van Hal.

Jobcreatie

Op termijn kan de fusie ook heel wat jobs creëren binnen de groep. “We gaan voor een duidelijk groeiscenario, dus als het goed gaat, zal de productie aan vlieguren toenemen.”

Voorlopig blijven beide entiteiten nog naast elkaar bestaan. “We moeten ervoor zorgen dat één plus één meer dan twee oplevert. Daarom laten we ons professioneel bijstaan om de integratie zo goed mogelijk te laten verlopen. Het is ook nog onduidelijk of we gaan voor een nieuwe naam. Daarvoor is deze fusie nog te prematuur”, besluit Van Hal.

NHV bezit momenteel 26 helikopters en bestelde onlangs nog 16 nieuwe toestellen. Blueway heeft 23 helikopters.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier