Helft bedrijventerrein Fleterna is nu al verkocht

De werken voor het centrale bedrijfsverzamelgebouw op het nieuwe lokaal bedrijventerrein Fleterna zijn officieel van start gegaan. (Foto RVL)
Redactie KW

Langs de Veurnseweg zijn de werken van start gegaan van het centrale bedrijfsverzamelgebouw op het nieuwe lokaal bedrijventerrein Fleterna. In het gebouw komen er tien modules voor kleinere firma’s. Ondertussen zijn vier van de acht omliggende bedrijfsterreinen verkocht.

Momenteel ontwikkelt de WVI, in samenwerking met de gemeente Vleteren, een bedrijventerrein met acht kavels die maximaal 5.000 m2 groot zijn. Burgemeester Stephan Mourisse (LVP) is blij dat Vleteren dit als kleine gemeente kan realiseren, dankzij de WVI. “Het terrein is strategisch gelegen langs de N8 Ieper-Veurne, waardoor een aantal kavels genieten van een uitgesproken commerciële ligging. Het terrein is 3,8 ha groot, na aftrek van de wegenis en groenbuffer blijft er nog 2,6 ha verkoopbare oppervlakte over. Tegen 13 juli zouden de infrastructuurwerken en de aanleg van de nutsleidingen af zijn, na het bouwverlof kan men beginnen met het optrekken van de gebouwen.”

Volgens Geert Sanders, algemeen directeur van de WVI, werd pas in december vorig jaar werd gestart met de infrastructuurwerken. “De kavels zijn bestemd voor productie, opslag en verwerking van goederen, groothandel, transport- en distributieactiviteiten. Kleinhandel, horeca en autonome kantoren horen hier niet thuis. Een troef voor de koper is de mogelijkheid om een woning te integreren in het bedrijfsgebouw.”

Crematorium?

Van de acht kavels zijn er al vier verkocht aan: Dima Constructie (metaalconstructies voor landbouwmachines, nu in Lo-Reninge); Johan Vandewalle (fabricage en verkoop van reinigingsmachines, nu Lo-Reninge); Publi X, (belettering, nu Roesbrugge) en Aveve (groothandel, nu Woesten). Nog twee andere bedrijven namen een optie. Eerder was er interesse van onder meer een carwash en een crematorium voor huisdieren.De verkoopprijs bedraagt 90 euro per m2 voor het perceel langs de N8, 85 euro per m2 voor de andere.

Modules

In het midden van het bedrijventerrein komt een bedrijfsverzamelgebouw voor kleine bedrijven die nood hebben aan een ruimte van 150 tot 300 m2. Geert Sanders: “Bedrijven kunnen er een of twee van de tien modules aankopen, die flexibel ingericht kunnen worden. Er is ook ruimte voor buitenopslag, en per module zijn er drie parkeerplaatsen voorzien. Een module vooraan kost 128.000 euro. Dit omvat een vloeroppervlakte van 144 m2 en 36 m2 kantoor op de verdieping. Een module achteraan kost 123.000 euro, maar daar is geen kantoor op de verdieping voorzien, er is wel ruimte voor buitenopslag (40 euro per m2). De oppervlakte voor buitenopslag varieert van 141tot 173 m2.”

Samengevat: voor een kleine 130.000 euro heeft men een module achteraan met buitenopslag. Voor twee modules (van voor naar achter) betaalt men net geen 251.000 euro. De verkoop van de modules zal door Centrobiz gerealiseerd worden.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier