Heidi Crevits installeert een koffiehoek in De Krantenstal

Heidi Crevits (l.) neemt de Krantenstal over van Brigitte Stal. © EDB
Redactie KW

Met nieuwjaar geeft Brigitte Stal (54) de fakkel van De Krantenstal door aan Heidi Crevits (49). Heidi wil een koffiehoek creëren in de winkel in de Aalbeeksestraat 24.

Tien jaar geleden nam Brigitte Stal uit Rollegem ‘Huis Dursin’ over. “Het was toen al een krantenwinkel maar er werden ook fietsen, huishoudmateriaal en verf verkocht.” Ze bleef de tijdschriften en kranten verkopen, maar startte ook de verkoop van geschenkartikelen op.

Klanten worden vrienden

Doordat Brigitte te veel werk heeft in het bedrijf van haar man, waar ze de administratie en de boekhouding doet, laat ze haar krantenwinkel over. “Het was een fijne belevenis en ik had veel contact met de mensen. Ik heb het altijd graag gedaan en stop met een dubbel gevoel“, zegt ze. “Mensen die ik tien jaar geleden niet kende, kwamen elke dag over de vloer. Je kent de mensen en weet zelfs zonder woorden wat ze nodig hebben. Je slaat een praatje met hen en op de duur worden het zelfs vrienden. Ik zal dat sociaal contact zeker missen!”

Brigitte, die nog voorzitter was van KVLV in Rollegem is getrouwd met Georges Vanhoutte, die een ruim- en ontstoppingsbedrijf heeft. Het koppel heeft een zoon Georges en een dochter Scharry, die kapster blijft naast De Krantenstal. Er zijn ook al drie kleinkinderen. De eerste maanden beloven nog druk te worden voor Brigitte. “Mijn dochter trouwt in maart en ik wil eerst alles op z’n plooi krijgen, dus ik zal zeker in de eerste maanden nog niet stilzitten.”

Zaterdagnamiddag 30 december voorziet Brigitte een drankje voor de klanten. Op 2 januari zal de zaak gesloten zijn en op woensdag 3 januari neemt Heidi al over. Ze kan in het begin wel nog op de hulp van Brigitte rekenen. “Ik zal nog wat komen helpen.”

Koffie bij de krant

“Toen ik mijn moeder vertelde dat ik De Krantenstal zou overnemen, lachte ze”, vertelt Heidi Crevits, die al 15 jaar in ‘t Appelke in dezelfde Aalbeeksestraat werkte. “Al van toen ik klein was, droomde ik ervan om een snoepwinkeltje uit te baten. Aangezien er hier ook snoep te koop is, gaat die kinderdroom dus een beetje in vervulling.”

Door haar werk in ‘t Appelke is Heidi vertrouwd om met klanten om te gaan. In De Krantenstal blijft ze het huidige assortiment aan kranten, tijdschriften, snoep en geschenkartikelen verkopen.

Ze zal ook een koffiehoek creëren met drie tafeltjes met stoelen. “De klanten kunnen hier dus ook rustig van hun kopje koffie genieten.” Heidi Crevits is getrouwd met Annick Naessens die bij Bosschaert in Kortrijk werkt en woont dicht bij De Krantenstal. Ze houdt van rondtoeren met de Vespa.

(EDB)

(EDB- foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier