Handelaars West- en Noordlaan pakken uit met smakelijke paasactie

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Voor het derde jaar op rij pakken de handelaars van de Westlaan en de Noordlaan in Roeselare uit met een paasactie. Tijdens deze actie worden om en bij de 2.500 chocolade eitjes verdeeld. “Op die manier willen we tonen dat de straat, ondanks de werken, bereikbaar blijft.” , klinkt het. De paasactie loopt nog tot zondag 3 april 2016.

De handelaars in de West- en Noordlaan zijn de laatste jaren niet gespaard gebleven. Sinds 2010, weliswaar met een jaartje pauze, worden ze er geconfronteerd met werken. Ondertussen zitten de werken in een laatste fase. “Tegen eind 2016 zou alles afgewerkt moeten zijn”, vertelt Stijn Couvreur namens het Westlaancomité. “Het kruispunt van de Hoogleedsesteenweg, dat ondertussen toch ook al een eindje afgesloten is, gaat nog voor Pasen open. Vervolgens is het de beurt aan het kruispunt van de Noordlaan met de Gitsestraat, met de bedoeling om eerst de binnenkant van de ring te asfalteren en direct daarna de buitenkant van de ring. Rest ons dan nog enkel de buitenkant van de ring.”

Paaseieren

Om de mensen er nog maar eens op te wijzen dat de handelszaken bereikbaar zijn, organiseren ze in de aanloop naar Pasen voor de derde keer een paasactie. “In totaal zijn er veertien deelnemers aan de actie, te herkennen aan de sticker. We verdelen daarbij opnieuw een 2.500 chocolade eitjes. in deze eitjes zitten waardebonnen die omgeruild kunnen worden bij de deelnemers. De totale waarde van de bonnen ligt boven de 2.500 euro. Het is dus zeker de moeite om eens binnen te springen, er zijn ook enkele hoofdprijzen te winnen”, vertelt Stijn Couvreur tot slot.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

(Thomas Dubois)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier