Handelaars uit Oostende leveren boodschappen sinds kort wekelijks aan huis

Fijnbakkerij Debusschere uit Oostende is één van de participerende handelaars. © MF
Redactie KW

Het zijn fenomenen van de laatste jaren: boodschappen online bestellen en afhalen in de winkel, of een abonnement nemen op de levering van volledige maaltijdpakketten.

Handelaars in Oostende gaan echter nog een stap verder. “Dankzij de samenwerking met Beedrop.be slagen Groenten en fruit Patrick Boudengen, Fijnbakkerij Debusschere, Chocolala, Groenten en fruit Frank en Els, Keurslager Derycker, Slagerij-Traiteur Van Damme, Quality Fish, Kaas Haspeslagh, Drankenhandel Huis Costenoble, Choclady & Gifts en Kaas of zo erin zelfs de supermarktketens te overtreffen in hun online dienstenaanbod”, klinkt het bij Stefan Van Overbeke, zaakvoerder van Beedrop.

Kosten delen

De handelaars bieden zich namelijk samen aan op één online marktplaats, beedrop.be. Alle kosten worden gedeeld. Hierdoor kunnen hun klanten genieten van de ruime keuze en van de eenvoud en tijdsbesparing van het online bestellen. Maar bovenal worden hun boodschappen nog eens bij de klant thuis geleverd. De klant betaalt dezelfde prijs als in de winkel en betaalt ook niets voor de levering. Vers, lokaal én je beslist zelf wat er op je bord terecht komt.

“De deelnemende handelaars slagen er zelfs in de supermarktketens te overtreffen in hun online dienstenaanbod” – Stefan Van Overbeke, zaakvoerder van Beedrop

De leveringen gebeuren wekelijks. Dat maakt het mogelijk om de vele pakketten gecombineerd bij de klant te leveren. Het beperkt de afstanden die moeten worden afgelegd, waardoor ook het milieu een graantje meepikt: collectief boodschappen doen, bespaart een pak gereden kilometers en dus CO².

Ook de bekende kaaswinkel Kaas Haspeslagh doet mee.
Ook de bekende kaaswinkel Kaas Haspeslagh doet mee.© MF

Kwaliteit nastreven

Beedrop zet hiermee haar expansie in Vlaanderen verder. “Op deze manier bereiken lokale aanbieders de consumenten die kwaliteit nastreven, maar niet de tijd of de mogelijkheid hebben om elke week bij verschillende zaken hun boodschappen te doen”, aldus nog Stefan Van Overbeke, zaakvoerder van Beedrop.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier