Hamburgerzaak Clerckies weer naar stadscentrum Kortrijk

Redactie KW

Binnen enkele weken opent hamburgerrestaurant Clerckies een vestiging aan de Grote Kring, waar vroeger Visrijk was gevestigd. De zaak in Aalbeke gaat dan definitief dicht.


Hamburgerrestaurant Clerckies keert terug naar het centrum van Kortrijk. De Grote Kring wordt de nieuwe locatie. “We doen dit opnieuw volledig in eigen beheer”, zegt Frédérique De Clercq. “Het is en blijft de beste manier. Ik wil weten wat de klant op zijn bord krijgt. Als ik zelf niet in de zaak sta, is dat onmogelijk.” Daarnaast start De Clercq ook nog met een mobiele catering én een vestiging in Gent. “Met onze Clerckiesmobiel schuimen we feesten en evenementen af. De vestiging in Gent, die ergens in december opent, doen we eveneens volledig in eigen beheer.” Na de verhuizing van Clerckies gaat de vestiging in Aalbeke definitief dicht. Vermoedelijk midden november.

Frituur in de plaats

In het pand waar Clerckies nu nog huist, komt de frituur van Gregori Lecointre. Lecointre werkte de voorbije maanden in Clerckies Aalbeke maar spitst zich binnenkort enkel nog toe op zijn frituur Aalbeke Platse. De frituur moest door de wegenwerken noodgedwongen verhuizen naar een pand naast Floribeltoys. “Binnenkort verhuizen we waar Clerckies zit. De heropening van de frituur is voorzien in januari 2015”, zegt Gregori.

(NVH/foto Clerckies)