Haelvoet opent nieuwbouw met living showroom in Ingelmunster

© Frank Meurisse
Redactie KW

Drie generaties lang is producent van zorgmeubilair Haelvoet al actief en nog staat er geen rem op de ambities. Momenteel is de officiële opening aan de gang van het gloednieuw gebouw van de firma. Een gebouw dat een ‘living showroom’ omvat.

Honderden genodigden wonen momenteel de officiële opening bij van het nieuwe gebouw van Haelvoet, producent van zorgmeubelen. Het bedrijf ontwerpt en produceert meubilair voor ziekenhuizen, de zorgsector en sinds kort ook voor in de huiskamer.

“Mensen zo lang mogelijk laten thuiswonen is waar het tegenwoordig om draait als we de globale zorgfactuur betaalbaar willen houden”, zeggen ceo Vincent Haelvoet en general manager Jonathan Ampe. “Met onze nieuwe productenlijn Hidden spelen we hierop in.”

“Voor de andere sectoren ontwierpen we zorgmeubelen en voorzagen we die van een fris design. Met Hidden kijken we hoe we mooie designmeubelen een zorgfunctie kunnen meegeven. Een boxspring bijvoorbeeld waar uiterlijk niets aan te zien is, maar die zo ontworpen is dat het bed in diverse posities kan gebracht worden voor het toedienen van zorg.”

Zelf gebruiken

Tal van voorbeelden zijn te zien in de ‘living showroom’ van het bedrijf. “En die showroom wordt eigenlijk nog doorgetrokken in het bedrijf zelf”, zeggen de zaakvoerders. “Diverse meubelen gebruiken we zelf in de refter, kantoren en noem maar op.”

Aan het nieuwe onderkomen van het bedrijf, dat ook nog een vestiging in Roemenië heeft, werd anderhalf jaar gebouwd. “Rond het bestaande gebouw kwam een extra schil met een tweede etage. Op die manier is onze bedrijfsruimte sterk toegenomen. En we mikken hiermee niet alleen op de klanten maar ook op ons eigen personeel, dat onder meer kan beschikken over een fitnessruimte.” (MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier