Gullegems technologiebedrijf haalt Japanse megadeal voor Boeingvliegtuigen binnen

Redactie KW

LVD Company nv heeft vandaag een megaorder van het Japanse technologiebedrijf Kawasaki Heavy Industries bekendgemaakt: een afkantpers uitgerust met de unieke Synchro-Form-technologie voor het plooien van zeer grote profielen. Het Japanse bedrijf is een belangrijke partner voor de productie van de vliegtuigfabrikant Boeing.

De bestelling van Kawasaki Heavy Industries (KHI) betreft een op maat gemaakte Synchro-Form afkantpers met een plooikracht van 1000 ton en speciale gereedschappen voor het maken van grote panelen voor de romp van commerciële vliegtuigen.

Vorm geven aan deze enorme onderdelen is een hele opdracht die dankzij Synchro-Form een stuk eenvoudiger wordt. Het systeem handhaaft de hoekconsistentie en het gewenste geometrische profiel en maakt automatische in-proces controle bij het manipuleren, positioneren en meervoudig plooien van grote stukken mogelijk. Synchro-Form werd tijdens de laatste EuroBLECH, de grootste beurs voor plaatbewerkingstechnologie ter wereld, nog uitgeroepen tot het meest innovatieve product in de categorie metaalomvorming.

Het Japanse KHI is een belangrijke partner voor de productie van de Boeing 777X, de opvolger van Boeing’s succesvolle 777-toestel. De 777X zal het grootste en meest efficiënte tweemotorige vliegtuig ter wereld zijn, met onovertroffen prestaties. De Synchro-Form afkantpers van LVD beantwoordt aan de strengste tolerantievoorwaarden opgelegd door KHI en aan de noodzaak van volledige automatisering.

De bestelling werd aan LVD toegekend nadat het bedrijf voldeed aan verschillende plooiproeven en strikte nauwkeurigheidsmetingen. De Synchro-Form afkantpers zal geproduceerd worden in de World Class Manufacturing productie-eenheid in de Belgische hoofdzetel van LVD.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier