Grote Kring in Kortrijk verwelkomt eind augustus nieuwe wafelzaak

Redactie KW

Het wordt een wafelvitrine waar je ook pannenkoeken en ambachtelijk ijs zal kunnen verkrijgen. “Het wordt een plaats om tussen het shoppen door tot rust te komen met een ijsje, pannenkoek of een wafel”, verklaart eigenaar Steven De Sloover (42) uit Maarkedal.

Samen met zijn mede-zaakvoerders Fleure Sasanguie en Karen Michem runt Steven nu al een traiteur-cateringzaak vanuit Maarkedal genaamd Paris Royal. Hij liet zich daar zeventien jaar geleden voor inspireren door de pannenkoeken en wafels in de straten van Parijs. Hij was daar om de verjaardag van zijn echtgenote Karen te vieren. Met Paris Royal specialiseren ze zich in het verzorgen van pannenkoeken en wafels voor babyborrels, bedrijfsfeesten en andere gelegenheden. Nu willen ze dat uitbreiden naar een vitrine en terras op de Grote Kring in Kortrijk. “Mensen willen vaak eens proeven op voorhand dus hadden we het idee om het meteen voor iedereen toegankelijk te maken”, vertelt Steven. Hij kwam terecht op een leuk pand in Kortrijk en is blij met zijn keuze: “Vooraf zijn we een aantal keren een kijkje komen nemen en je ziet dat Stad Kortrijk echt inzet op een bloeiende stad. De stad heeft ons ook echt goed geholpen met de vergunningen.”

Steven vindt dat er zeker nog plaats is voor wafelzaak in het centrum en hoopt met zijn zaak het plein, Grote Kring, te helpen heropleven. Het streefdoel voor de opening is 30 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier