Grootste shortsea roroschip meert aan in Zeebrugge

Redactie KW

De CLdN Celine, tussen Dublin en Zeebrugge, heeft een lengte van net geen 235 meter en een capaciteit van 7.800 lijnmeter en is daarmee het grootste shortsea roroschip.

CLdN CELINE meerde zaterdag aan bij C.RO Ports in het Albert II-dok, waar C.RO een nieuwe terminal in gebruik heeft genomen om alle niet UK-gebonden trafiek te concentreren. In het Brittaniadok in de voorhaven worden de UK-schepen behandeld.

“De expansie van CLdN stemt ons zeer tevreden. Ze vergroten hun terminalcapaciteit in Zeebrugge en optimaliseren hun vloot, en zetten hun grootste schepen in op de verbinding met Zeebrugge. Ze bevestigen daarmee de cruciale rol die onze haven speelt in het shortsea-netwerk en de niet aflatende groei van Zeebrugge als rorohub.” Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder MBZ nv.

CELINE wordt ingezet op CLdN’s route op Dublin, Ierland. Het schip zal de volgende rotatie volgen: Dublin – Zeebrugge – Rotterdam – Zeebrugge – Dublin. Zeebrugge wordt bij een ’roundtrip’ dus tweemaal aangelopen. Bij de eerste aanloop wordt er lading gelost, bij de tweede geladen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier