Groep Van Marcke investeert 70 miljoen euro in distributiecentrum

Caroline Van Marcke met leden van het Kortrijkse en Meense schepencollege. © AXV)
Axel Vandenheede

De Groep Van Marcke stelde vanmiddag uitzonderlijk de site open waar ze haar nieuwe distributiecentrum bouwt.

Het centrum is gevestigd op de site LAR-Zuid langs de E17, kreeg de naam EDC (Excellent Distribution to Customers) en zal enorm groot zijn: 260 meter op 320 meter of liefst 30 grote voetbalvelden. De nv Stadsbader uit Harelbeke en de Willy Naessens Group uit Wortegem-Petegem slaan daarvoor de handen in elkaar.

De nieuwe site van Groep Van Marcke is impressionant.
De nieuwe site van Groep Van Marcke is impressionant.© MPM

Zakencijfer verdubbelen

Ceo Caroline Van Marcke is alvast opgetogen over het nieuwe EDC. “We zullen onze dienstverlening en ons maatschappelijk engagement kunnen perfectioneren. We mikken enerzijds op groei in nieuwe markten en diensten – tegen 2025 willen we ons zakencijfer verdubbeld hebben – en anderzijds willen we zorg dragen voor zowel het milieu als onze medewerkers.”

Groep Van Marcke investeert 70 miljoen euro in distributiecentrum

Het nieuwe distributiecentrum zal alvast milieuvriendelijk zijn, want volledig water- en CO²-neutraal. De gebouwen zullen verwarmd worden met geothermie, op de gebouwen zal er liefst 16.000 m² aan zonnepanelen worden gelegd en op de site komt er een waterzuiveringsinstallatie. “We plaatsen citernes van 500.000 liter. Het regenwater zullen we zuiveren en gebruiken in de toiletten en douches. Een deel zal zelf behandeld worden zodat het als drinkwater kan dienen.”

April 2018

Het distributiecentrum moet tegen eind juli wind- en waterdicht zijn. In oktober worden de volautomatische magazijnen ingericht en in januari start de verhuizing van de site in de Weggevoerdenlaan naar LAR-Zuid. In april moet de site op het Kortrijkse deel van LAR-Zuid volledig operationeel zijn. “Wat er dan met de site in de Weggevoerdenlaan zal gebeuren?” kaatst de Kortrijkse schepen van Ruimtelijke Ordening Wout Maddens (Open VLD) de bal terug. “We bekijken een aantal pistes.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier