Groep Van de Wiele stapt in technologiebedrijf Barco uit Kortrijk

Redactie KW

De Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Vlaanderen verkoopt zijn 9,6%-participatie in Barco aan het internationaal technologiebedrijf Van de Wiele. De transactie moet Barco “de garantie bieden om zijn technologisch leiderschap verder uit te bouwen”.

Gimv en Barco hebben een lange gemeenschappelijke geschiedenis die teruggaat tot begin van de jaren ’80. Met de Groep Van de Wiele krijgt Barco opnieuw een duurzame langetermijnaandeelhouder, wat het bedrijf de beste garantie biedt om zijn technologisch leiderschap globaal verder uit te bouwen, luidt het. Groep Van de Wiele is een toonaangevend internationaal technologiebedrijf van de Vlaamse maakindustrie.

Barco verwelkomt Michel Van de Wiele NV als nieuwe aandeelhouder en kijkt uit naar een vruchtbare en langetermijnrelatie, zegt het bedrijf zondag in een reactie.

Wereldspeler

Herman Daems, voorzitter van de raad van bestuur van Barco: “Gimv heeft Barco uitstekend ondersteund en heeft het bedrijf in staat gesteld om een echte wereldspeler te worden. We verwelkomen de nieuwe aandeelhouder en bevestigen dat er geen wezenlijke veranderingen te verwachten zijn op niveau van het bestuur, het leiderschap en de strategie van Barco.”

Gimv zal de vrijgekomen middelen aanwenden voor toekomstige investeringen in nieuwe, leidende groeibedrijven. De afgesproken prijsstructuur heeft geen wezenlijke impact op de huidige boekwaarde van de investeringsmaatschappij.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier