Rubriek Economie

Groeningeprijs: een doekje voor het bloeden?

07/07/17 om 10:45 - Bijgewerkt om 11:49

Op de viering van de Vlaamse feestdag zal Geert Bourgeois niet alleen speechen, maar ook de Groeningeprijs uitreiken. Dat is een prijs voor een nieuwe handelszaak met een Nederlandstalige naam die verband houdt met het pand of de activiteit. Er zijn 14 kandidaten. "Als stadsbestuur kijken we niet naar de naam wanneer een nieuwe zaak zich aanmeldt", aldus Rudolf Scherpereel.

Voor de tweede keer reikt het Guldensporencomité de Groeningeprijs uit aan de vooravond van 11 juli. In 2016 viel de Budafabriek in de prijzen. Wie het dit jaar wordt, is nog niet bekend. Wel duidelijk is dat er 14 kandidaat-winnaars zijn. "We hebben een aantal weken een oproep gedaan in de media", aldus Luc Vandorpe van het Guldensporencomité. "Een aantal handelaars heeft zich zelf kandidaat gesteld, andere handelszaken kregen we door via onze leden. Er zijn drie voorwaarden: het moet om een nieuwe handelszaak zijn, de zaak moet een Nederlandstalige naam hebben én de naam moet betrekking hebben op ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!