Groen ijvert voor zone voor kampeertoerisme in Oostende

De gemeenteraadsleden voor Groen Collins Nweke en Sofie Cloet zien de nu verlaten zandvlakte voor het Fort Napoleon als een ideale locatie voor een parkeerautostandplaats. © ML
Redactie KW

Collins Nweke, gemeenteraadslid voor Groen in Oostende pleit voor een zone voor kampeerauto’s in de Stad aan Zee.

“Oostende is de enige kustgemeente die niet over zo’n zone beschikt”, zegt Collins Nweke. “Vandaag is de vraag naar kampeerautoplaatsen in Vlaanderen groter dan het aanbod. Mits een wijziging van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan zou zo’n terrein best kunnen op de Oosteroever.”

De grote zandvlakte, pal ten zuiden van het Fort Napoleon, ziet Nweke alvast als een pilootproject voor een allereerste mobilehomeparking in de badstad. “Daarbij kan Oostende dan beroep doen op een premie van zo’n 60.000 euro voor gemeenten en ondernemers die kampeerautoplaatsen willen realiseren. Wie daar neerstrijkt met zijn kampeerauto, weet zijn verblijf dicht bij zee en strand, is dankzij de gratis overzet toch op wandelafstand van het centrum gelogeerd en toeft er in een rustige omgeving.”

Eigendom van Vlaams Gewest

De grond is eigendom van het Vlaamse Gewest en de stad moet enkel voorzien in een sani-station, vers leidingwater via betaalautomaat, afvoerleiding voor grijs water en toiletafval en een elektriciteitskast. “Met zo’n parking kan de locale economie alleen maar wel varen,” vindt hij. Het gemeenteraadslid voor Groen legt zijn voorstel op de gemeenteraad van vrijdag 22 mei.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier