Groei voor Studio 100, onder meer dankzij Heidiland in Plopsaland De Panne

Plopsaland plant de bouw van een hotel in De Panne. © a-MVO
Redactie KW

Studio 100 heeft het voorbije jaar de omzet en de rendabiliteit zien stijgen. Ook de volgende drie jaar verwacht het amusementsbedrijf verdere groei, zo maakte het donderdag bekend.

De omzet steeg negen procent naar 176,2 miljoen euro. De bedrijfs- of ebitda-winst (de winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) steeg met een vijfde naar 68,3 miljoen euro. “Het beste jaar ooit”, aldus Studio 100 over die rendabiliteit.

Van die omzet komt 72,5 miljoen euro van de Plopsa-pretparken die Studio 100 uitbaat. Dat is 1,5 procent meer dan een jaar eerder. Onder meer de opening van Heidiland in Plopsaland De Panne droeg bij tot de stijging. Plopsaland plant overigens de bouw van twee nieuwe waterparken in België en een hotel in De Panne.

Internationale omzet verdubbeld

De internationale media-activiteiten van Studio 100 groeiden van 24,1 miljoen euro omzet in 2016 naar 49,2 miljoen euro omzet in 2017. Deze verdubbeling van de omzet werd gerealiseerd door een combinatie van groei door overnames en een organische groei. Zo nam Studio 100 in februari vorig jaar het Duitse beursgenoteerde M4E AG over en in november het Amerikaanse Little Airplane Productions Inc.

Studio 100 is in handen van oprichters Hans Bourlon en Gert Verhulst, die elk 34 procent in handen hebben. BNP Paribas Fortis Private Equity bezit de resterende 32 procent.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier