Rubriek Economie

Grijze garnaal blijft veertien dagen vers zonder bewaarmiddelen door techniek ILVO

01/07/15 om 19:41 - Bijgewerkt om 19:41

Onderzoek naar de kwaliteit van garnaal gebeurde onder leiding van Geertrui Vlaeminck (ILVO) en verschillende innovaties voor de sector werden tijdens een congres in de gebouwen van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) meegedeeld.

"Er werd gezocht naar een onschadelijk product om garnaal mee te behandelen aan boord van de schepen, maar eigenlijk streven we naar het vers aanvoeren van de garnaal en het koken aan land", verduidelijkt wetenschappelijk directeur Hans Pollet (ILVO). "Nu wordt garnaal aan boord gekookt met zeewater en toegevoegd zeezout, maar het koken en het koelen gebeurt beter onder zeer gecontroleer...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee