Griet en Jan palmen Overleiestraat in met MOMO

Jan Lefevere en Griet Vandermeersch zijn de nieuwe eigenaars van het pand aan de Overleiestraat 9. © LOO
Redactie KW

Griet Vandermeersch en Jan Lefevere zijn de nieuwe eigenaars van het pand in de Overleiestraat 9. Met een bouwvergunning op zak voor de renovatie van het gebouw maken ze hun plannen bekend. Jan is architect (Kaai 7) en samen met Griet zaakvoerder van MOMO – Interior for little monsters, een webshop met interieurobjecten voor kinderen.

“Omdat de voorgevel een historische waarde heeft, blijft die behouden, maar de rest van het hoofdgebouw wordt gestript”, legt Jan uit. “Het gebouw heeft een opvallende opdeling met nog een tussen- en achtergebouw. Dat laatste zullen we behouden als opslagruimte voor de webshop.” De Overleiestraat 9 zal op twee domeinen worden aangepakt.

“In een stad wordt er boven handelszaken bijna nooit gewoond”, zegt Jan. “Daarom wilden we graag op de bovenste verdiepingen een appartement creëren . We voorzien een groen dak en dakterras met zicht op de Leie. Dat is een heel andere aanpak dan de klassieke achtertuin.”

De exacte invulling van de handelsruimte willen de zaakvoerders nog even geheim houden. “MOMO, onze webshop, blijft centraal staan. Je kan het pand zien als een verlenging daarvan, maar toch zal het geen gewone winkel worden in een klassiek handelspand. Een showroom kan, maar de ruimte biedt nog meerdere mogelijkheden en zal dus multifunctioneel zijn. Een vernieuwend handelsconcept dus.” (JA)

Info: www.kaai7.be en www.momokids.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier