Gratis stadsrandparking in Oostende wordt deels weer havengebied

De eerste dakelementen wachten in Oostendse haven op verder transport naar Groot-Brittannië via haven van Zeebrugge © . (fotoML)
Redactie KW

De vroegere roro-terminal van Transeuropa Ferries, nu gratis stadsrandparking, wordt in de komende maanden ook de opslagplaats voor gevel- en dakelementen op doorreis van België naar Groot-Brittannië.

Verhelst Logistics zorgt voor vervoer van de bouwonderdelen over zee tussen Oostende en het Engelse Cambridge waar het farmaceutisch bedrijf Astra Zeneca het grootste laboratorium van Groot-Brittannië bouwt. Verhelst neemt nu tijdelijk een deel van de terminal en parking aan de noordoostzijde van het NMBS-station in concessie als stockageruimte. “Verhelst vervoert in opdracht van de Nederlandse bouwonderneming Scheldebouw de dakelementen vanaf de laadplaats Ferrokonstruct uit Meulebeke. De ca. 400 geprefabriceerde onderdelen worden door Verhelst gestockeerd op deze vroegere ferry terminal in afwachting van verder transport naar Engeland”, zegt ons commercieel vertegenwoordiger U.K. van Verhelst Logistics Mathieu Delbarge. “De overtocht zal gebeuren vanuit de Zeebrugse haven à rato van 25 stuks per week. De eerste vracht vertrekt in januari 2017. We vinden het bijzonder jammer dat er nog geen nieuwe vrachtferryverbinding is vanuit Oostende zelf. Wij zijn alvast vragende partij want Verhelst Logistics behandelt wekelijks toch zo’n 50 trailers van en naar Groot-Brittannië en die moeten nu allemaal over Zeebrugge”, besluit Delbarge. Tijdens de zomermaanden is de rest van de terminal dagelijks maximaal benut als gratis stadsrandparking.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier