Ghelamco blijft ‘geëngageerd om een stadion te realiseren’

© BELGA
Redactie KW

Ghelamco ‘neemt kennis’ van de beslissing van Schauvliege, luidt het in een persbericht. Vooraleer verder te communiceren, zal het ‘eerst de beslissing van de minister grondig analyseren’.

Ghelamco is ‘geëngageerd om duurzame en legitieme oplossingen te vinden en een stadion te realiseren’. Dat zegt de projectontwikkelaar dinsdag na de beslissing van minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) om Ghelamco geen omgevingsvergunning toe te kennen voor de bouw en exploitatie van een Eurostadion op Parking C van de Heizel.

Het Eurostadion is een van de vele projecten van Ghelamco als ontwikkelaar, luidt het. “Ghelamco is geëngageerd om duurzame en legitieme oplossingen te vinden en een stadion te realiseren.”

“De projectontwikkelaar kan nog in beroep gaan tegen de beslissing”, zegt Joke Schauvliege intussen.

Paul Gheysens en de zijnen kunnen ook nog beslissen om een nieuwe vergunningsaanvraag in te dienen. “Dat staat hen vrij, maar die nieuwe aanvraag moet dan wel passen binnen de ruimtelijke voorschriften die gelden op Parking C”, waarschuwt ze. Nu is de recreatieruimte voor het Eurostadion dubbel zo groot dan de voorschriften toestaan – 100.000 in plaats van 50.000 m² – en dus “onvergunbaar op die plaats”, zegt de minister.

Schauvliege voegde nog toe dat ze het ‘jammer’ vindt dat ze de beslissing moest nemen. “Maar ik kan niet beslissen op basis van emotie, enkel op basis van het dossier. Ik kon hier niet anders dan beslissen dat de vergunning niet toegekend kan worden.” De minister baseerde zich daarvoor op twee elementen, zegt ze. Naast de te grote oppervlakte, waren er ook ‘onvoldoende garanties’ dat een verkeersinfarct op de Brusselse ring vermeden kon worden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier