Getroffen handelaars in Oostendse Kapellestraat proberen inkomstenverlies te beperken

Midden oktober besloot het stadsbestuur van Oostende dat het pand waar Pimkie is gevestigd volledig gesloopt moet worden. © Foto MM
Redactie KW

Een deel van de Kapellestraat is nog steeds afgesloten door de afbraakwerken aan een bouwvallig pand. Enkele handelaars bedachten ondertussen een creatieve oplossing om toch klanten te kunnen blijven verwelkomen.

Midden oktober besloot het stadsbestuur van Oostende dat het pand waar Pimkie is gevestigd volledig gesloopt moet worden. Volgens verschillende rapporten verkeerde het gebouw in een zeer slechte toestand en was de kans op instorting reëel. De modeketen stelde nog een tegenexpert aan, maar zonder succes. Sinds een tweetal weken zijn de afbraakwerken in volle gang. Ook tijdens de afgelopen herfstvakantie bleef de winkelstraat tussen de Witte Nonnenstraat en het Wapenplein nog altijd afgesloten door de afbraakwerken. Een vijftal winkels moest daardoor aanvankelijk de deuren sluiten. “Een financiële ramp”, vertelde Pieter Saron, zaakvoerder van broodjeszaak Panos na de beslissing. Volgens hem zou de schade in de tienduizenden euro oplopen aan misgelopen inkomsten. Of de verzekering effectief zal tussenkomen, blijft afwachten.

Container

Enkele winkels die noodgedwongen gesloten moesten blijven, vonden ondertussen toch een tijdelijke oplossing. Zo plaatste de zaakvoerder van broodjeszaak Panos een tijdelijke container in de nabijgelegen Lijnbaanstraat. Geen ideale trekpleister voor toeristen, maar zo kan het personeel wel aan de slag blijven en kan een deel van de normale dagomzet toch behaald worden. Andere winkels zoals Switch en Hunkemöller laten hun klanten dan weer binnen langs de achterdeur en maken dat duidelijk via affiches. Geen ideale situatie, maar wel werkbaar. Al hopen alle getroffen handelaars wel dat de werken snel afgerond zullen zijn. De uiterlijke streefdatum voor het einde van de afbraakwerken is 18 november.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier