GEOxyz verkozen tot ‘Figuur van het jaar’ in Zwevegem

Voorzitter Yvan Nys van het Willemsfonds (rechts) feliciteert Filip Reyntjens, de vader van Patrick, die momenteel op zakenreis is in Spanje. Links van hem zien we nog Geert Vanhessche, voorzitter van de perskring en burgemeester Doutreluingne. © GVH
Redactie KW

Het bedrijf GEOxyz uit Zwevegem mag zich een jaar lang ‘Figuur van het Jaar’ noemen. Jacques Delrue van de Moense Gordel werd tweede, de derde plaats ging naar kunstschilder Joël De Rore.

Het Willemsfonds gaat, samen met de lokale pers, al 33 edities lang op zoek naar de ‘Figuur van het Jaar’ in Zwevegem: een persoon, vereniging of bedrijf, die zich het afgelopen jaar in de kijker werkte. Dit jaar werd dat dus GEOxyz van zaakvoerder Patrick Reyntjens (40). Hij werd vorig jaar nog verkozen tot West-Vlaamse Jonge Ondernemer. GEOxyz is gespecialiseerd in hydrografische surveys, geografische en geotechnische onderzoeken en het leveren van algemene support aan de offshore energy bedrijven. In mensentaal kun je dus zeggen: landmeter op het water. Zo werd het bedrijf gevraagd om de opmetingen te doen bij de gekapseisde veerboot Costa Concordia, zodat de bergingswerken optimaal konden gebeuren. Het bedrijf werd in 1999 opgericht en heeft intussen zo’n 90 werknemers in dienst. De vloot telt 19 boten.

Op de tweede plaats eindigde Jacques Delrue van de Moense Gordel. Die vereniging doet het wel goed, want ze werden ook tweede in onze Krak-verkiezing. Kunstschilder Joël De Rore eindigde op een mooie derde plaats.

(GVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier