Geosurveyor X gedoopt in haven van Oostende

Redactie KW

De catamaran van het bedrijf GEOxyz uit Zwevegem wordt ingezet voor offshore opdrachten.


GEOxyz met hoofdzetel in Zwevegem legde zich aanvankelijk toe op topografische en hydrografische metingen in het binnenland. De jongste jaren kende GEOxyz echter een serieuze groei, door in te zetten op de steeds meer belangrijke offshore windenergie en het uitvoeren van meetwerkzaamheden op zee. Om die reden opende de firma in 2013 een vestiging in de achterhaven Oostende. Vanuit Oostende is GEOxyz actief over heel Europa.

Geosurveyor X gedoopt in haven van Oostende

Gouverneur Carl De Caluwé, directeur GEOxyz Erwin Leys, meter Ann Cousée, staatssecretaris Bart Tommelein en ceo GEOxyz Patrick Reynjens. (foto ML)

De Geosurveyor X wordt ingezet voor het transport van personeel naar de windmolenparken op zee en voor metingen en andere opdrachten.

Ook Geo Ocean II vervoegt de bedrijfsvloot. Dit 40 meter lang vaartuig was oorspronkelijk een Nederlands visservaartuig maar werd nu uitgerust voor de meest diverse offshore opdrachten wereldwijd.

Bij de doop verklaarde staatsecretaris voor de Noordzee Bart Tommelein dat de kans voor de bouw van een energieatol voor de kust van De Haan heel reëel zijn en er interesse bestaat bij een consortium van 8 geïnteresseerde bedrijven. “Het Koninklijk Besluit maakt de bouw nu ook wettelijk mogelijk. Ik ga het project alvast ook bij de eerste minister aankaarten”, aldus Tommelein.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier