Gentse rechtbank van koophandel keurt herstelplan bouwgroep Van de Walle goed

Redactie KW

Dat betekent dat de reorganisatieprocedure in het kader van de WCO (Wet op de Continuïteit van Ondernemingen) afgesloten is en dat het bedrijf een doorstart kan maken.

De rechtbank behandelde op 4 november een verzoekschrift in het kader van de WCO-procedure (Wet op de Continuïteit van Ondernemingen). Van de Walle verklaarde dat het met liquiditeitsproblemen kampt omdat er teveel middelen vast zitten op verschillende vastgoedprojecten, waaronder het Gentse Reylof-project. Het bedrijf vroeg en kreeg vier maanden bescherming, tot 13 maart, om die vastgoedprojecten af te stoten.

Woensdag werd het herstelplan goedgekeurd voor Van de Walle Bouwgroep NV, met dochterondernemingen Van de Walle Construction NV (in 2011 ontstaan na samensmelting van Appart en Van de Walle Industriebouw), Ginvest (vastgoedbedrijf gespecialiseerd in projectontwikkeling), Van de Walle Logistics BVBA (beheer wagen- en machinepark), transportbedijf Nasc BVBA, Maenhout Wim BVBA (grondwerken, rioleringswerken, wegeniswerken, afbraakwerk, grondverzet en transport), ABC Beton BVBA (betoncentrale) en NV Reylof.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier