Gemeente Wevelgem krijgt 6,7 miljoen subsidie voor heraanleg industriezone

© Google Maps
Redactie KW

Om Wevelgem-Zuid nieuw leven in te blazen kan de gemeente rekenen op een bijdrage van het Vlaams Agenschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). De kostprijs van de werken worden geraamd op net geen 8 miljoen euro. VLAIO neemt daarvan ruim 6,7 miljoen voor zijn rekening.

Na de toekenning van de subsidies voor de heraanleg van de industriezone Gullegem-Moorsele, deel A en deel B – samen goed voor bijna 16 miljoen euro aan subsidies – ontving de gemeente nu ook de goedkeuring van een subsidie van 6.776.591 euro voor de heraanleg van de industriezone Wevelgem-Zuid. Na het bekomen van de nodige vergunningen, de goedkeuring van het aangepaste ontwerpdossier door de gemeenteraad en de open aanbesteding, zullen de werken van start gaan.

Eind mei

De realisatie van deel A van de industriezone Gullegem-Moorsele zal starten op 30 mei 2018 (na Gullegem koerse), en zal 365 kalenderdagen duren. Deel A omvat de heraanleg van de Muizelstraat, tussen de Hondschotestraat en de Drieslaan, de Noordstraat, de Drieslaan tussen de Muizelstraat en de Nijverheidslaan, de Nijverheidslaan tussen de Oostlaan en het containerpark en de vrachtwagenparking in de Westlaan. Aansluitend wordt ook deel B gerealiseerd.

Fietspaden en groen

Op de industriezone Wevelgem-Zuid wordt een gescheiden rioolstelsel aangelegd. Alle wegenis wordt vernieuwd. In de Vlamingstraat komen er fietspaden. In de Tramstraat, Zuidstraat en Kouterstraat worden op een aantal locaties parkeerplaatsen voor vrachtwagens voorzien. Er is ruime aandacht voor groenaanleg met siergrassen, hagen en bomen.

Ook de Moraviëstraat en het jaagpad ter hoogte van de Leie worden heringericht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier