Geluidsnormen op het strand in Knokke dan toch ongewijzigd

De normen voor het geluidsniveau blijven, net als vorig jaar, behouden op 80 dB. © DM
Redactie KW

De normen voor het geluidsniveau op het strand blijven behouden op 80dB.

Vorige week werden de badkarhouders nog opgeschrikt door een nieuwe geluidsnorm. Na een reeks klachten van omwonenden zou de volumeknop op het strand worden teruggedraaid naar 75db. Die beslissing werd ondertussen herroepen. De normen voor het geluidsniveau op het strand blijven behouden op 80dB.

Imago behouden

“Na een vergadering met de vzw Stranduitbaters, waarbij ze hun standpunt konden verdedigen, heeft het college van burgemeester en schepenen beslist om het lastenboek aan te passen en om bepaalde artikels die voor interpretatie vatbaar te zijn, te verduidelijken. Het college besliste om het voorstel dat de geluidsnorm naar beneden bracht te wijzigen.”

“De normen voor het geluidsniveau blijven, net als vorig jaar, behouden op 80 dB voor de badkarhouders, de watersportcentra en kinderparken op het strand”, aldus burgemeester Leopold Lippens. “Het strand is voor Knokke-Heist uiterst belangrijk. We wensen ons imago te behouden van een strand waarop de mensen zich amuseren en waarbij iets kan gedronken en gelachen worden.” (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier