Geert Van Hecke krijgt tijdelijk eigen Brugs plein

Stefan Vankerkhoven

De Brugse topchef Geert Van Hecke krijgt tijdelijk een Brugs plein naar hem genoemd. Uit erkentelijkheid vanwege het Brugs stadsbestuur voor vijf jaar peterschap van het Brugs culinair evenement Kookeet.

Nog zeker tot en met maandag 28 september heeft het vestibuleplein aan de achterkant van het Brugs station de naam Geert Van Heckeplein. Het Brugs stadsbestuur huldigt de driesterrenchef van restaurant De Karmeliet op die manier voor zijn gastronomische verdiensten voor de stad Brugge. En voor het feit dat Geert Van Hecke al vijf jaar peter is van Kookeet. Als cadeau kreeg hij ook een cartoon van Kamagurka.

Vabn 26 t/m 28 september vindt de vijfde editie van Kookeet plaats op dat nieuwe plein aan het Brugs station. Kookeet pakt dit jaar uit met drie driesterrenchefs : Geert Van Hecke, Gert De Mangeleer en Peter Goossens. Samen met 27 Brugse chefs bereiden zij gastronomische gerechtjes voor 4, 6 en 8 euro. Nieuw dit jaar is ook de verjaardagstaart : een constructie waar VIP’s voor 99 euro per persoon zich anderhalf uur privé met zijn viertjes mogen laten bedienen door een butler. Voor die prijs krijgen zij vijf gastronomische hapjes en champagne à volonté. (SVK)

Info : www.kookeet.be

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier