Geen West-Vlaming bij 8 finalisten voor kookwedstrijd ‘De Ster van de Belgische keuken’

Redactie KW

De finalisten komen uit Limburg, Luxemburg, Vlaams en Waals Brabant, Luik, Namen, Brussel en Oost-Vlaanderen.


De wedstrijd is een initiatief van de Belgische chefs Frank Fol en Pierre Wynants in samenwerking met de Vereniging van Meesterkoks van België. De wedstrijd wordt gehouden van 30 oktober tot 2 november in Flanders Expo in Gent. Prinses Lea van België, de vrouw van wijlen Prins Alexander, is patrones van het evenement.

Door loting werden de kwartfinales samengesteld. Simon Lutter (Limburg) neemt het op tegen Jérémy Lebleu (Luxemburg), Koen Gelaes (Vlaams Brabant) tegen Cédric Tennstedt (Waals Brabant), Thibault Laffut (Luik) ontmoet Simon Denis (Namen) en Saïd Ben Belkacen (Brussel) strijdt tegen Jonas Steyaert (Oost-Vlaanderen).

“Ik wou iets eenvoudiger dan de grote wedstrijden zoals de Taittinger, de Prosper-Montagné en de Bocuse d’or”, verklaarde Pierre Wynants. “Onze kandidaten moeten hun gerechten gedurende minstens drie maanden in hun eigen restaurant voorschotelen. Het publiek kan dan zelf proeven van het winnende gerecht. Dit jaar zijn de gerechten gewijd aan de ingrediënten bier, witloof en chocolade.

De kookwedstrijd werd gelanceerd in de marge van de tweede week van de Belgische keuken, die van maandag tot zondag georganiseerd wordt door de 132 Meesterkoks van België.