Gedaan met op een Segway door het centrum van Brugge te bollen

Redactie KW

Eind dit jaar houdt Segway Brugge ermee op. De Nederlandse zaakvoerders gaan met pensioen en verhuizen na de stopzetting van hun zaak naar Arnhem. De 26 Segways werden inmiddels verkocht en zullen na nieuwjaar dus niet langer in de binnenstad van Die Scone te zien zijn.

Eind november vorig jaar verkondigde Arend Van Londen (59) dat hij samen met zijn (zaken)partner Charles Van Vliet (63) een overnemer zocht voor Segway Brugge. Als reden gaven ze op dat ze er gezien hun leeftijd mee op wilden houden. “Er hebben zich enkele kandidaten gemeld, maar die haakten om uiteenlopende redenen af”, zegt Arend Van Londen. “Ik denk niet dat het om de overnameprijs was. In België, maar ook in andere landen van Europa, is het bijzonder moeilijk geworden voor al dan niet jonge starters. Van achter hun bureau bedenken ambtenaren telkens nieuwe richtlijnen, zonder te beseffen hoe die in de praktijk zullen uitdraaien. Er is op allerlei vlak zoveel regelneverij waar je moet aan voldoen, dat mensen het niet meer zien zitten om eraan te beginnen.”

Schoenenzaak in Segway Brugge

De 26 Segways die al zeven jaar in het stadsbeeld van Brugge te zien zijn, vonden inmiddels een nieuwe eigenaar. Wie deze elektronische steps gekocht heeft, wil Arend Van Londen niet kwijt, “maar niet aan een firma die ook met Segways in het stadsbeeld rijdt”, zegt hij.

In het pand waar Segway Brugge vandaag zit, komt een schoenenzaak. Chris Vos verhuist met zijn winkel in de Ezelstraat 60 naar de Sint-Jakobsstraat 44.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier