Gala Van De Leeuw bekroont ondernemers uit Wingene en Zwevezele

We zien v.l.n.r. presentatrice Justine De Jonckheere, Isabelle Cooreman, Sofie Ternest, Jessie Provoost, Sofie Verhenne, Steven Verhenne, Pieter Duyck en Mathias Steenhuyse. © Foto Nele
Redactie KW

Tijdens het Gala Van De Leeuw werden er drie winnaars bekendgemaakt. So Yes, Garage Verhenne en groepspraktijk thuisverpleging Isabelle Cooreman kregen elk een award.

Gala Van De Leeuw is een tweejaarlijks evenement georganiseerd door Unizo. Het evenement koppelt een netwerkavond aan het uitreiken van drie awards in drie categorieën. Iedere ondernemer van de gemeente kon zich inschrijven om deel te nemen. Ze moesten een eigen dossier met motivatie indienen en een deskundige jury nomineerde enkele ondernemers.

Tijdens de gala-avond, die plaats vond bij Degroote Trucks & Trailers en aan elkaar werd gesproken door Justine De Jonckheere, werden de genomineerden bekendgemaakt. De aanwezigen konden hun stem uitbrengen tijdens het diner. Na het tellen van de stemmen werden de drie awards uitgereikt.

So Yes (Zwevezele) is ‘Starter van het jaar’

So Yes met Jessie Provoost (36) en Sofie Ternest (32) is dagelijks bezig met het verkopen van kleding voor mensen met een fysieke beperking. “De officiële start van So Yes was pas in januari 2016”, vertelt Sofie. “Zowel Jessie als ikzelf zijn ergotherapeuten van opleiding. We weten heel goed wat is het om te leven met een beperking. Sinds oktober 2016 beschikken wij over een eigen webshop en sinds september 2017 kan je de kleding terugvinden in de thuiszorgwinkels.”

Jessie gaat verder: “Wij geven onze ontwerpen mee aan de patroonnaaister en zo wordt alles goed doordacht uitgewerkt. Ons product is uniek. Dat we als winnaars uit de bus kwamen, maakt ons supertrots. Het geeft een stimulans om vol enthousiasme verder door te gaan.”

Garage Verhenne (Wingene) is ‘Handelaar van het jaar’

Gala Van De Leeuw bekroont ondernemers uit Wingene en Zwevezele
© Foto Nele

Garage Verhenne werd verkozen tot ‘Handelaar van het jaar’. Garage Verhenne is een echt familiebedrijf. Ongeveer 28 jaar geleden werd de garage opgericht door Yvan Verhenne en zijn vrouw Gerda Steelant. Zoon Steven (38) en dochter Sofie (34) groeiden tussen de auto’s op. Intussen stapten zij vol succes mee in de zaak.

“Samen doen wij het heel goed”, vertelt Steven. “Iedereen heeft zijn eigen taak en we merken dat de klanten tevreden zijn. Onze motivatie voor het Gala was dan ook dat wij eerder een kleine garage zijn waar iedereen echt iedereen kent. De klanten komen op de eerste plaats. Door onze overwinning weet ik dat we goed bezig zijn en merken we dat onze dagelijkse inzet beloond wordt.”

Thuisverpleging Isabelle Cooreman (Wingene) is ‘Ondernemer van het jaar’

Gala Van De Leeuw bekroont ondernemers uit Wingene en Zwevezele
© Foto Nele

Groepspraktijk thuisverpleging Cooreman bestaat uit acht personen waarbij Isabelle de leiding op zich neemt. Het team werd verkozen tot ‘Ondernemer van het jaar’. “Ik ben 20 jaar actief als thuisverpleegster en sinds elf jaar ben ik zelfstandig met een eigen groepspraktijk. Die praktijk is jaar na jaar gegroeid tot ons team van acht personen.”

Het team nam het initiatief om deel te nemen aan het Gala Van De Leeuw. “In ons dossier haalden we aan dat wij echt een onderneming op zich zijn. Binnen onze groep zijn wij op de hoogte van alle medische zaken en volgen we regelmatig cursussen om op de hoogte te blijven. Daarnaast maken wij echt tijd voor onze patiënten.”

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier