Fusie van diepvriesgroentebedrijven Ardo en Dujardin goedgekeurd

Redactie KW

Beide bedrijven gaan vanaf 2015 door het leven als Ardo, zo is woensdag bekendgemaakt.


De nieuwe groep zal 3.800 medewerkers tellen in acht Europese landen en een geconsolideerde omzet realiseren van 815 miljoen euro.

“We hebben de goedkeuring ontvangen van de mededingingsautoriteiten uit de respectievelijke landen waar wij actief zijn. Er zijn geen restricties of voorwaarden gesteld voor de fusie”, luidt het in een persbericht. “Het is onze ambitie om het nieuwe Ardo verder uit te bouwen als de onbetwiste Europese leider in vriesverse groenten & fruit, vriesverse kruiden & ingrediënten met een langetermijnvisie. De focus blijft gericht op de drie klantensegmenten: retail, foodservice en industry.”

“Werkgelegenheid zo veel mogelijk behouden”

De beide bedrijven zullen de komende maanden werken aan ‘de definiëring van de strategie, het uittekenen van de organisatie en het opstellen van een implementatieplan voor de realisatie van de synergieën’, luidt het nog.

Woordvoerster Heidi Goovaerts herhaalt, net als in maart, dat het ‘de bedoeling is dat alles zo veel mogelijk behouden blijft’, dus ook inzake werkgelegenheid. Definitief uitsluitsel daarover is er echter nog niet: “Dat wordt de komende maanden bekeken.”

De twee diepvriesgroentebedrijven werden veertig jaar geleden los van elkaar door twee broers opgericht. De familiale geschiedenis maakt dat in de raad van bestuur zeven neven zullen zetelen (Bernard, Ignace, Jan, Marc, Paul, Philippe en Xavier Haspeslagh), aangevuld met twee of drie onafhankelijke bestuurders. Philippe Haspeslagh wordt bestuursvoorzitter, terwijl Rik Jacob (Ardo) de CEO wordt van de nieuwe groep.

Het fusiebedrijf omvat twintig productie-, verpakkings- en distributiesites in acht Europese landen en zal meer dan 800.000 ton eindproduct verkopen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier