Fusie met Dujardin Foods maakt van Ardo wereldspeler op diepvriesgroentemarkt

Redactie KW

De West-Vlaamse diepvriesgroentebedrijven Ardo en Dujardin Foods gaan fuseren en in de toekomst verder onder de naam Ardo.

Door de fusie wordt Ardo een wereldspeler op de diepvriesgroentemarkt. De familie Haspeslagh krijgt 100 procent van de aandelen in handen. Dat laten beide bedrijven vrijdag weten in een persbericht. Philippe Haspeslagh zal de toekomstige raad van bestuur voorzitten, die voorts zal bestaan uit familievertegenwoordigers en twee onafhankelijke bestuurders. Tot de fusie een feit is, blijven beide bedrijven onafhankelijk van elkaar werken onder leiding van Jan Haspeslagh (Ardo) en Rik Jacob (Dujardin Foods). De fusie kan er pas komen als de mededingingsautoriteiten hun goedkeuring geven.

Tot die goedkeuring er is, zullen beide bedrijven geen commentaar geven op de toekomstplannen. “De hoop is er om dit najaar te fuseren, al hebben we daar geen zekerheid over”, zegt woordvoerster van Ardo Heidi Goovaerts. Goovaerts maakte wel bekend dat het de bedoeling is om alles te behouden zoals het is, dus ook wat betreft de werkgelegenheid.

“Op het niveau van de aandeelhouders betekent dit dat zeven neven bij elkaar komen, met duidelijke rollen voor de familie, de raad van bestuur en de directie.”

Ardo en Dujardin Foods werden door twee broers onafhankelijk van elkaar opgestart. Ardo produceert sinds de jaren 1970 vriesverse groenten en fruit. Er werken 3.000 mensen. Bij Dujardin Foods zijn 800 mensen actief. Het bedrijf richt zich op de internationale retail, food service en industrie.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier