Frituur in Sint-Michiels serveert voortaan ook krekelkroketten

Redactie KW

Wie straks aanschuift bij frituur De Bosrand, kan zich in plaats van een frikandel of een lookworst eens aan een krekelkroket wagen. “Lekker en gezond”, zegt uitbaatster Cindy Sanctorum.


“We werden benaderd door Bugs & Lunch, het eerste insectenrestaurant van het land dat nog maar onlangs zijn deuren opende in Gent. Ze hadden een nieuw soort kroket bedacht op basis van insecten, en zochten een aantal toonaangevende frituren uit om het nieuwe product te promoten en een ruimer cliënteel naar hun restaurant te lokken. De Bosrand kenden ze uit De Beste Hobbykok van Vlaanderen, waarin Gert De Mangeleer van Hertog Jan ons omschreef als ‘driesterrenfrituur’. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, kraakt hij dus niet en is er geen spoor van insecten in terug te vinden. De krekels zijn immers verwerkt tot een zachte pasta. De buitenkant ziet eruit als een gewone kaas- of garnaalkroket, gepaneerd in een krokant jasje.”

Als de krekelkroket aanslaat, is de volgende stap misschien een wormburger. “Ik sta er alvast voor open”, besluit Cindy.

(WK – Foto WK)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad