Fons Watteeuw, een van de prominente captains of industry in Vlaanderen, overleden

© foto KC
Redactie KW

In Brugge is na een kortstondige ziekte Fons Watteeuw (84) overleden.

Fons Watteeuw was een van de meest vooraanstaande Vlaamse captains of industry. Hij was de bezieler van het familiebedrijf Watteeuw, een zaak met wereldwijde faam in de nichemarkt van tandwielen en tandwielkasten. Het bedrijf met hoofdzetel in Oostkamp en productiesites in onder meer de Verenigde Staten en China maakt vandaag onder zijn nieuwe naam IGW deel uit van de BMT-Groep van de familie Seynaeve.

Fons Watteeuw was een inspirerend en ook sociaal erg geëngageerd ondernemer. Tussen 1983 en 1991 was hij voorzitter van het NCMV, de voorloper van het huidige Unizo. Na zijn vertrek werd hij erevoorzitter van de organisatie. In de jaren tachtig was hij ook voorzitter van het SVMB, nu Zenito, het sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen.

Voorvechter van ethisch ondernemen

In 2009 hielp hij nog mee aan de oprichting van de Henri Watteeuw Academy, een inhouse opleidingscentrum genoemd naar zijn vader. Fons Watteeuw was in de jaren negentig samen met een hele reeks vooraanstaande West-Vlaamse ondernemers, onder wie Roger De Clerck, ook medestichter van de holding Brinvest, een Vlaams financierings- en verankeringsvehikel.

De Brugse ondernemer was tijdens zijn actieve loopbaan actief bestuurder in tal van verenigingen en bedrijven. Hij profileerde zich als voorvechter van het ethisch ondernemerschap. Fons Watteeuw werd 84 en kwam tot voor kort nog bijna wekelijks langs in het bedrijf dat hij hielp groot worden.

(KC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier