Fleterna wordt nieuw bedrijventerrein in Vleteren

Redactie KW

De West-Vlaamse Intercommunale WVI en de gemeente Vleteren realiseren samen een lokaal bedrijventerrein, met name de Fleterna-site.

Deze strategisch gelegen bedrijvenzone van 2,7 hectare groot langs de N8 (naast het OC De Scheure) zal bouwrijp zijn in april 2015.

Een aantal percelen geniet een uitgesproken commerciële ligging. De percelen zijn bestemd voor productie, opslag en verwerking van goederen, groothandel, transport en distributieactiviteiten. Kleinhandel, tankstations, horeca en autonome kantoren zijn uitgesloten. Wie wil, kan ook zijn woning integreren in het bedrijfsgebouw.

Er zal op het bedrijventerrein ook een bedrijfsverzamelgebouw komen. Dat bestaat uit verschillende modules, waarvan een bedrijf dat weinig ruimte nodig heeft er één of meerdere kan aankopen. De 10 casco-modules van 144 m² tot 288 m² groot kunnen flexibel ingericht worden door een verdieping en/of modules samen te voegen. Het bedrijfsverzamelgebouw zal eind 2015 instapklaar zijn.

Het archeologisch onderzoek wordt deze zomer uitgevoerd en aansluitend worden wegenis, riolering, groenbuffer en nutsleidingen aangelegd.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier