Flatgebouw aan zeedijk krijgt extra zendmast voor… beursinfo tussen Londen en Frankfurt

Redactie KW

Hoewel een eerdere aanvraag werd afgewezen, zouden de plannen nu toch doorgaan.

Met zijn 18 verdiepingen is building Twenty-One het hoogste flatgebouw aan de zeedijk van Oostduinkerke. Op het dak staan al een hoge radiomast en gsm-antennes en de gemeente Koksijde bevestigt dat er binnenkort nog een 20 meter hoge zendmast bijkomt.

Met het plaatsen van die extra mast wordt Oostduinkerke een belangrijke tussenverbinding in het snel uitwisselen van beursgegevens tussen de beurzen van Londen en Frankfurt. Dit past perfect in het kader van de bedrijven Vigilant Global en VFast, die de handen in elkaar hebben geslagen om een snel communicatienetwerk over het kanaal uit te bouwen. Een andere hoge mast van 324 zou vertrekken vanuit het stadje Richborough, 100 km ten noordwesten van Londen. Alle beursdata worden via microgolven doorgeseind via een hoge mast in Oostduinkerke, dat ideaal gelegen is op het traject naar Frankfurt.

Hoewel een eerdere aanvraag werd afgewezen, zouden de plannen nu toch doorgaan. Volgens burgemeester Vanden Bussche van Koksijde zorgt een dergelijke mast helemaal niet voor schadelijke straling.

(MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier