FIVE AM uit Kortrijk wint prestigieuze Duitse designaward

Redactie KW

Mathieu Bellens en Olivier Caluwier van het Kortrijkse interieurarchitectenbureau Five AM, hebben met hun #Dojowheels de Duitse Design Award 2016 gewonnen.

Five AM uit Kortrijk staat garant voor innovatie en creativiteit. Dat bewees het duo Olivier nu met hun nieuwste creatie de #dojowheels, een mobiele trainingsruimte in een kleine caravan. “Het gaat om een kleine caravan waaruit we alles gehaald hebben en vanaf nul opnieuw hebben opgebouwd. Daarvoor konden we een beroep doen op onze partners: Kordecor voor de inrichting, Deltalight voor de verlichting en Quinze & Milan voor de kussens”, aldus het duo. Zij kregen de fel begeerde internationale award, in de categorie Excellent Communications Design.

Werk en ontspanning

“In de caravan is al het nodige voorzien. Je zou dat niet denken als je die van buitenaf bekijkt. In dit geval een uitzonderlijk comfortabele combinatie van werk en ontspanning”, zeggen de juryleden Angelika Nollert, Michel Casertano en Hartmut Raiser. “De zitbank kan omgetoverd worden tot bed en is er een ronde tafel voorzien. Die kan letterlijk uit de bodem worden gedraaid en biedt plaats aan zes personen, waardoor er in de #dojowheels vergaderd kan worden. In de muren zitten bovendien veel gaatjes. Zo kan je doosjes in allerlei afmetingen, waaraan pinnen zijn bevestigd, in de muur vasthaken”, legt het duo uit.

(PVH/AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier