Firma uit Wevelgem bouwt flitsende zijspancombinatie

Redactie KW

Triumph Wevelgem, vertegenwoordiger voor België van Watsonian sidecars, heeft een spraakmakende zijspancombinatie gemaakt en die op de afgelopen Belgian Triumph Meeting aan het publiek voorgesteld.

Het betreft een zijspancombinatie op basis van een Triumph Bonneville T124 en een Watsonian Meteor zijspan.

De opmerkelijke kleurenstelling van de Triumph Bonneville T124 is ook op het Meteor zijspan gebruikt. Het blauw/witte lakkleed, dat verwijst naar het in 1956 door Johnny Allen gevestigde snelheidsrecord op de Bonneville Salt Flats, geeft de combinatie een fris en racy uiterlijk dat desondanks onmiskenbaar retro aandoet.

Niettemin is het geheel met moderne technieken opgebouwd. De kwaliteiten van de Triumph Bonneville T100 zijn spreekwoordelijk en de producten van het bekende Watsonian getuigen van enorme ervaring op gebied van zijspanbouw.

Firma uit Wevelgem bouwt flitsende zijspancombinatie

De cockpit werd oorspronkelijk gemaakt uit de reservebrandstoftanks van de RAF Mosquito bommenwerpers die na de Tweede Wereldoorlog werden verkocht

De vorm van het Watsionian Meteor zijspan doet meteen denken aan de sigaarvormige recordmotoren waarmee men op de Bonneville zoutvlakten een gooi doet naar snelheidsrecords. Toch ligt de oorsprong van die slanke lijnen op een ander vlak; de cockpit van de Meteor werd oorspronkelijk gemaakt uit de reservebrandstoftanks van de RAF Mosquito bommenwerpers die na de Tweede Wereldoorlog werden verkocht aan Watsonian. De aerodynamische vormgeving bleef in al die jaren zo goed als onveranderd maar in plaats van multiplex is er nu van glasvezel versterkt polyestergebruikt gemaakt om het karakteristieke bodywork vorm te geven.

Firma uit Wevelgem bouwt flitsende zijspancombinatie

Mooie dingen kosten geld; ook voor dit zijspan zal men met de nodige euro’s over de brug moeten komen. Voor de complete combinatie vraagt Triumph Wevelgem 19.990 euro. Inbegrepen zijn een nieuwe Triumph Bonneville T124, het Watsonian Meteor zijspan, de montage en afstelling van dit zijspan en het spuitwerk om het span in de karakteristieke kleur te steken.

>> Voor meer info over Triumph Wevelgem surf je naar www.triumphwevelgem.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier