Finalist Bocuse d’Or traint nog een laatste keer in Harelbeke

Peter Aesaert met Peter Goossens, Herman Maes en Ferdy Debecker, voorzitter van de Bocuse d'Or Winners. © LOO
Redactie KW

Volgende week strijdt het Belgisch team mee in de wereldfinale van de culinaire wedstrijd Bocuse d’Or.

Het team reist daarvoor volgende week naar het Franse Lyon. Finalist voor ons land is Peter Aesaert die bij Belgocatering werkt. De chef en zijn team van 14 personen zijn al maandenlang bezig met de voorbereidingen. Ze trainden donderdag voor de laatste keer onder het toeziend oog van Peter Goossens. Dat gebeurde in de keukens van keukenbouwer Maes Inox in Harelbeke.

Elke 2 jaar gaat België op zoek naar de geschikte kandidaat om ons land culinair te vertegenwoordigen. Kortom, een zoektocht naar talentvolle chefs en jongeren die geen enkele culinaire uitdaging uit de weg gaan. Het hoofddoel is een kandidaat selecteren voor de Bocuse d’Or. Dit Belgische initiatief kwam tot stand dankzij de vzw Belgian Bocuse d’Or Academy. Deze Academy verenigt verschillende horeca-vakmensen die de Belgische gastronomie op de wereldkaart wensen te zetten.

Peter Aesaert van Belgocatering uit Aalst heeft de nationale finale van Bocuse d’Or gewonnen. Hij mag in mei België vertegenwoordigen op de Europese finale in Boedapest. Volgens juryvoorzitter Peter Goossens is hij een terechte winnaar. “Vooral in zijn bereiding met parelhoen was er een duidelijk verschil met de andere kandidaten.”

Michelle Boone uit Oostrozebeke, die les volgt aan hotelschool Spermalie in Brugge, is trouwens de keukencommis van Peter Asaert.

(MVM)